Opgang F

Skolstrejk för klimatet

Idé og animation: Sigrid Duus

Jeg blev inspireret til at lave denne gif animation efter jeg deltog i en Klimastrejke demonstration, der forgik foran Christiansborg i februar. Efter den demonstration eskalerede det. Greta var på alle nyhedstationer og sociale platforme og hendes budskab kom ud over alt.                                                                                                

Den på det tidspunkt 15-årige pige Greta Thunberg startede Fridags For Future hjemme i Sverige, hvor hun i flere måneder op til og under det svenske valg, sad alene i sne og kulde uden for den svenske rigsdagen og demonstrerede for klimaet. For som hun selv sagde “hvorfor gå i skole og blive klogere, når dem der styrer vores samfund har alt den viden og magt, og ikke bruger den til at løse klimakrisen”.

Nu er hendes initiativ blevet til en international bevægelse, hvor unge over hele verden  tager ind og gør sig synlige foran deres retsbygning for at få politikere til at tage ansvar. Nu er der 1000 skolestrejker i 85 lande verden over. 30.000 unge i Belgien strejkede fire uger i træk. Til sidste strejke i København var vi 10.000 unge der mødte op. Hele strøget var fyldt af hektiske unge og skolebørn med bannere i hånden.

Og vi bliver ved og står sammen indtil vi har fundet en fælles vedvarende løsning så vi kan redde vores hjem, jorden.

views
14