Grafik, Tekst

Mediator’s skøre hjerne

Skrevet af Lea Krogh Frederiksen
Illustration af Theodore Hunter

Du tænker sikkert, hvad fanden er en mediator, og hvorfor er deres hjerne så skør? Men lad os starte med en lille historie. En gang tilbage i 1917 begyndte en kvinde ved navn Katharine Cook Briggs et langt forløb om at lære mere om mennesker og deres personligheder. Sammen med sin datter udgav hun i 1962 den første MBTI (Myers-Briggs type indicator). Senere hen kom der to andre opdateringer henholdsvis i 1985 og 1998.

En gang i en kedelige weekend, sad jeg som sædvanlig og så noget YouTube på mit værelse. Jeg havde siddet og set Matpat’s Film theory hele dagen. Jeg nød det rigtig meget, men lige pludselige klikkede jeg på en video.

Jeg kan ikke huske, hvad jeg tænkte på det tidspunkt. Men da jeg sad og så den, blev jeg nød til at pause videoen. Jeg måtte vide, hvad for en personligheds test Matpat snakkde om. Så jeg rullede ned og fandt linket, som førte mig hen til en hjemmeside kaldet 16 personalities. Jeg tænkte, det kan da ikke være muligt at find ud af, hvilken personlighed du har på 12 minutter? Men til min overraskelse virkede det.

Da jeg fik mit svar, som var mediator, forstod jeg ikke helt præcis, hvad det gik ud på. Men da jeg begyndte at læse de lange artikler, som de havde skrevet, begyndte jeg at forstå mere om mig selv. Jeg blev så rørt, at jeg faktisk begyndte at græde. Fordi alt hvad der stod på hjemmesiden, var så rigtig. Alle de informationer jeg fik at vide, som at mediators er meget fordybet i tanker og ser alt godt i mennesker, uanset hvilke omstændigheder det er.

Jeg har selv oplevet, at jeg har taget mennesker, jeg ikke kender, i forsvar. Blandt andet mange gang over for min forældre. Hvor de bare siger noget om nogle i fjernsynet, hvor jeg så siger dem imod og fortæller dem, at vi ikke kender hele historien. Jeg er også normalt fordybet i tanker, som i, jeg har ingen sluk-knap. Alle de ideer jeg har, bliver på en måde til noget. Jeg føler nemlig selv, at jeg er en meget kreativ person, siden jeg har bevæget mig gemme mange kreative fag som skrivning, skuespil, tegne og fotografering.

Jeg siger ikke at denne test er den puslespilsbrik, du altid har manglede. Denne test kan være med til at give et lille indblik i, hvordan du føler dig. Dette kan du brug til bedre at vokse som menneske. Og ikke mindst lære noget nyt og spændende om dig selv.   

Testen: https://www.16personalities.com/

views
30